Hotel Nørrevangs historie

Det var helt tilbage i 1906 man valgte at markedsføre Marielyst som badested. Som forbillede så man det nordjyske projekt Skagen, som man mente var den vellykkede kombination af bade- og feriested for det bedre borgerskab, der bla. blev tiltrukket af den faste kreds at kunstnere, Skagensmalerne.

Med dette udgangspunkt markedsførte man Marielyst i aviser og brochurer i Danmark og Tyskland med foto af malervennerne Carl Holm og Olaf Rude med deres staffelier i strandkanten på Marielyst.

Thora Riisgaard køber gården Nørrevang – Langsomt begyndte Marielyst at vokse. Det var dog først i 1934 en viljestærk dame, fru Thora Riisgaard, købte Nørrevang for 25.500 kr. Hun indrettede den gamle gård til pensionat og eget bageri med brødudsalg. “Man smilte af mig da jeg købte den gamle bondegård så langt fra selve stranden, men allerede den gang stod det klart for mig at Marielyst ville vokse sig til en stor by – om sommeren – og jeg syntes at kunne bryste mig af, at jeg ikke så forkert”. Udtalte Thora Risgaard ved sin 75 års fødselsdag. Thora Risgaard drev Nørrevang frem til 1954. Nørrevang blev samlingssted for mange mennesker bl.a. den fra radioen kendte Kaptajn Jespersen der i 1943 drev morgengymnastik med stav på Nørrevang.

Under 2. Verdenskrig fungerede Nørrevang som flygtningecenter, og der er stadig ældre mennesker på Lolland-Falster, som endnu husker deres tid på Nørrevang som ung pige, smed, snedker m.m. Hotel Nørrevang og Marielyst i 2006 – Slaget har gået sin gang og Nørrevangs 200 tønder land er for længst udstykket til sommerhusgrunde. I dag ligger Hotel Nørrevang lige i hjertet af sommerlandet, og med de mange små caféer, restauranter og butikker i Marielyst opnås næsten sydlandsk stemning i højsæsonen, hvor der er gæster fra såvel ind- og udland.