Nyhedsbrev 23 juli 2017

Sydfalster Turist & Erhvervsforening har i samarbejde med lokale aktører, gennem flere år arbejdet på, at lave gratis WIFI på hovedgaden i Marielyst, samt fast trådløst internet på Marielyst. Det gratis trådløse internet på hovedgaden og torvet fungerede i en periode sidste sommer, men succesen var kort og fik desværre den uheldige udgang at firmaet fra Københavns området, som foreningen samarbejdede med, lukkede i august sidste år.

Nu har den super aktive forening og de samme erhvervsdrivende projektet oppe at køre igen, denne gang med en lokal samarbejdspartner. De første har allerede benyttet sig af det gratis WiFi. En velkomstside er under udvikling og kommer snarest, men det er foreløbigt startet op uden denne, så vores turister kan få gavn af det allerede nu. Prøv det når I er i centrum.

Gratis trådløst internet er meget efterspurgt af vores turister, da de har problemer med at trække internet over deres mobile enheder, hvilket er et årligt tilbagevendende problem. Årsagen er, at der lige nu, er mange turister i området og dermed en kraftig belastning at det mobile netværk. En mobilenhed med simkort, trækker hele tiden signal fra en mast…

Ovenstående gruppe har det seneste halve år arbejdet sammen med ”Lollands.Net” , for at få det op at køre igen og Lollands.Net er nu blevet fast samarbejdspartner med foreningen og lokale erhvervsdrivende.
I øvrigt vil vi gerne takke alle de erhvervsdrivende som har hjulpet os og bl.a. fået udstyr sat op til det, det er dejligt med en lokal opbakning, en særlig tak til Bjarne fra EL-Hjørnet som har bakket os op helt fra starten, og som har det meste udstyr siddende.

Sydfalster Turist og Erhvervsforening ”STEF” og Lollands.net har netop, som det første sted på Marielyst, fået etableret en ”fast trådløs internet” forbindelse til Digeparken, som har været hårdt ramt af dårlige forbindelser og signaler. De første positive tilbagemeldinger om et velfungerende net er allerede kommet retur.

Sydfalster Turist og Erhvervsforening ”STEF” og Lollands.Net arbejder derfor kraftigt videre med næste fase; at etablere sig i det sydlige Marielyst for her at give erhverv, fastboende og sommerhuse bedre internet end det, som mange har i dag. Vi ved alle, at når der er etableret internet i et hus, så øges værdien i huset.

Der arbejdes også på at brede sig længere syd- og vestpå, da der her er mange steder, som ikke får lagt fibernet ind grundet de store omkostninger, og her kan samarbejdet komme de mange til gavn.

Er man interesseret i at læse mere om begge ting, kan man se mere på hjemmesiderne marielystwifi.dk (hovedgadens net) og marielystnettet.dk, hvor man kan finde kontaktoplysninger, hvis man vil vide mere udbredelsen af nettet og måske har ønske om at komme på det ”faste trådløse internet”, siger næstformand i ”STEF” Henrik Gottfredsen, som glæder sig over, at der igen skabes udvikling til gavn for turisterne og de fastboende. Vi er også glade for, at være med til bidrage til bosætningen i kommunen, udtaler han.

”STEF” har i øvrigt også lige sat gang i bestillingen af 2 nye mindre digitale infotavler, hvoraf den ene skal stilles op i velkomstcentret og den anden skal erstatte den eksisterende ”manuelle” infostander, som står på torvet.

På disse infotavler vil der komme aktuel information op omkring aktiviteter og begivenheder. Desuden kan erhvervsdrivende samt foreninger m.fl. kunne købe sig til, at få vist et budskab til turisterne. Alt sammen vil blive styret fra centralt hold, af en med tilknytning til STEF, mere herom vil følge senere.

På STEFs vegne
Henrik Gottfredsen
Næstformand